Ponuka
× Domov Xoops Novinky Fórum Na stiahnutie
Užívateľ
Registrácia Prihlásenie
Vyhľadávanie
XOOPS dostal Smarty 3.1
XOOPS | 13.1.2015 | 1678   
Šéf vývojového tímu jadra, Richard Griffith (geekwright), naimplementoval do XOOPS najnovšiu verziu Smarty 3.1. Prehľad noviniek v tejto verzii nájdete tu: http://www.smarty.net/v3_overview .
Oproti verzii Smarty 2 prináša Smarty 3 radu rôznych zmien.

Pre zaujímavosť si môžete pozrieť nasledujúce dokumenty:

- https://github.com/smarty-php/smarty/b ... ter/SMARTY_2_BC_NOTES.txt
- https://github.com/smarty-php/smarty/b ... r/SMARTY_3.0_BC_NOTES.txt
- https://github.com/smarty-php/smarty/b ... ster/SMARTY_3.1_NOTES.txt

Rýchly pohľad na niektoré zmeny v šablónach:

- Reťazce argumenty musia byť citované.
Napríklad
pôvodne (Smarty 2): <{xoAppUrl images/aligncenter.gif}>
teraz (Smarty 3): <{xoAppUrl 'images/aligncenter.gif'}> .

- Premenné používané v šablónach, ktoré neboli priradené, bude generovať chyby. To môžete opraviť s predvoleným modifikátorom.
Napríklad
pôvodne (Smarty 2): <{$error_msg}>
teraz (Smarty 3): <{$error_msg|default:''}> .

- značka <{php}> už nie je podporovaná - bežne používaná značka pre generovanie prvkov zabezpečenia XOOPS. Teraz je nová značka <{securityToken}>.

- <{foreachq}> a <{includeq}> v značnej miere závisia na vnútornom kompilátore Smarty 2, preto boli odstránené. Pre rýchly vývoj PHP bol ich význam v Smarty 3.1 potlačený a ich užitočnosť tak bola znížená. Použili sa značky <{foreach}> a <{include}>, respektíve sa stali náhradou pôvodných. Vo výnimočných prípadoch môžete použiť variabilný rozsah modifikátora s <{include}>, ktorý síce variabilný rozsah zmení, no je problémový.

- Smarty má značku <{block}>, ktorá sa používa na dedičnosť šablóny. Pre zabránenie konfliktu s ukončením vlastnej funkcie bola premenovaná na <{xoblock}>.


Keď budete chcieť použiť budúce nové verzie XOOPS, tak áno, budete si musieť aktualizovať vaše staršie témy kvôli použitiu Smarty 3.x. V opačnom prípade sa nebudú zobrazovať korektne.

Aktualizácia Smarty posúva XOOPS zase o čosi bližšie k dlho očakávanej verzii XOOPS 2.6, ktorá príde s výraznými zmenami v celom zdrojovom kóde a aj vzhľade.
FACEBOOK / komentáre k článku